SportStroom heeft er een nieuwe ambassadeur bij: Jacco Eltingh! Hier volgt het gezamenlijk persbericht van 13-04-2012:

Jacco Eltingh zet zich in voor energiebesparing bij tennisclubs

Jacco Eltingh wordt ambassadeur van SportStroom. SportStroom is het grootste inkoopcollectief van energie in de Nederlandse sportmarkt met ruim 2.000 aangesloten verenigingen. Eltingh en SportStroom gaan campagne voeren om collectieve, kostenbesparende energie-inkoop bij tennisclubs onder de aandacht te brengen.

'Wij komen met ons bedrijf Eltingh Haarhuis Tennis & Events in contact met heel veel clubs en merken dat verenigingen alle zeilen moeten bijzetten om de kosten in de gaten te houden en leden te behouden. Daarom zetten we graag ons netwerk in met concrete zaken die verenigingen kunnen helpen. De besparingen die SportStroom realiseert zijn zeer de moeite waard,' verklaart de oud-wereld- en Wimbledonkampioen Eltingh zijn ambassadeurschap.

SportStroom werd in 2003 opgericht door sportbestuurders uit Drachten. Zij besloten samen energie in te kopen. Inmiddels zijn ruim 2.000 verenigingen deelnemer aan SportStroom, waaronder 450 tennisclubs. Daarnaast profiteren ruim 700 sponsorbedrijven van de collectieve inkoop en kunnen ook leden van verenigingen deelnemen. 

SportStroom wordt nog steeds gerund door sportbestuurders, is laagdrempelig, toegankelijk en kosteloos.

SportStroom beschikt niet over marketingbudgetten, maar moet het hebben van ambassadeurs, die worden gezocht onder bekende sporters. Eltingh: 'Wij delen met ons bedrijf EHT&E kernwaarden met SportStroom: elkaar iets gunnen, betrokkenheid en betrouwbaarheid. Mijn collega's en ik komen op veel clubs en kunnen dit goed uitdragen. Om in mijn eigen metier te blijven: we gaan samen een wedstrijdje dubbelen en daar ben ik trots op.'

Eltingh en SportStroom gaan komende maanden actief campagne voeren bij tennisverenigingen. Robert den Ouden van SportStroom: 'Energie is voor elke sportclub een grote kostenpost. Toch leert de praktijk dat clubs zich hierin nauwelijks verdiepen. Er valt veel te halen! Jacco gaat de tennisverenigingen daar nog eens extra op attenderen.'