fbpx
Sluit ×

Gemeenten

SportStroom verduurzaamt de sportaccommodaties in uw gemeente

Ook gemeenten maken dankbaar gebruik van de expertise van SportStroom inzake het verduurzamen van sportaccommodaties. Dit onderwerp vereist specialistische kennis, die gemeenten veelal niet in eigen huis hebben. SportStroom ondersteunt!

Maatwerk voor gemeenten

Met regelmaat wordt SportStroom ingeschakeld om gemeenten te ondersteunen bij het terugdringen van het energieverbruik van – al dan niet – gemeentelijke sportaccommodaties.

De ene gemeente is de andere niet, dus kunt u bij ons de kennis krijgen die u voor uw gemeente nodig hebt. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Het organiseren en uitvoeren van een compleet verduurzamingstraject: van informatieavond voor de vereniging, het uitvoeren van een energiescan, het begeleiden van de uitvoering van de energiebesparende maatregelen tot het ondersteunen bij de financiering van de maatregelen. SportStroom neemt u al het werk of een deel van het werk uit handen.
  • Financiële ondersteuning: hoe kunnen we als gemeente onze verenigingen ondersteunen?Ook als er geen of onvoldoende financiële middelen voorhanden zijn? SportStroom werkt diverse scenario’s voor u uit.
  • Inventarisatie: we brengen bijvoorbeeld van alle sportaccommodaties de dak geschiktheid voor zonnepanelen in kaart, eventueel met draagkracht berekeningen. Of we inventariseren de huidige staat van alle baan- en veldverlichting in aanloop naar de vervanging van de conventionele lichtbronnen door LED.
  • Meerjaren onderhoudsplanning: we maken per accommodatie een duurzame onderhoudsplanning, rekening houdend met de verschillende eigendomsverhoudingen.
  • Organisatie collectieve inkoopronde / aanbesteding: SportStroom organiseert een aanbesteding om al uw accommodaties te voorzien van zonnepanelen of LED-verlichting.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, die bespreken we graag met u in een vrijblijvende, persoonlijke ontmoeting.

 

Weten hoe we ook uw gemeente kunnen ondersteunen met het verduurzamen van sportaccommodaties?

We helpen ook uw gemeente graag. Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen
Weten hoe we ook uw gemeente kunnen ondersteunen met het verduurzamen van sportaccommodaties?Contact opnemen