fbpx
Sluit ×

Steunloket Corona

Steunpakket sportverenigingen gevolgen COVID-19 maatregelen

Update: 14-10-2020

De overheid steunt getroffen verenigingen en stichtingen met verschillende regelingen. SportStroom houdt je op de hoogte en ondersteunt waar mogelijk bij de aanvragen van een regeling. Zo hebben we de in de afgelopen periode succesvol 150 TOGS-compensatieregeling aanvragen ingediend.  

TVL volgt de TOGS-regeling op 

Sinds 30 juni jl. is de TOGS-regeling gesloten. Hiervoor in de plaats is de regeling  Tegemoetkoming Vaste Lasten(TVL) gekomen. Ook sportverenigingen mogen hierop een beroep doen. 

De belangrijkste voorwaarden zijn: 

  1. Uw vereniging of stichting verwacht door de coronacrisis meer dan 30% omzetverlies te leiden tussen 1 juni en 30 september 2020. Dit moet u aan kunnen tonen door een vergelijking met voorgaande jaren 
  2. Uw vaste lasten zijn tussen 1 juni en 30 september € 4.000,- of hoger. Onder vaste lasten worden in ieder geval verstaan: huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, energiekosten, leasecontracten en abonnementen. Loonkosten vallen hier niet onder. Alle overige voorwaarden kunt u hier lezen. 

Uw aanvraag voorbereiden 

SportStroom kan de TVL-subsidie voor u aanvragen. Vul in dit geval onderstaand contactformulier in. Het voordeel is dat u dan zelf geen E-Herkenning niveau 1 hoeft aan te schaffen. Verder zijn de volgende gegevens en documenten benodigd: 

  1. SBI-code en KvK-nummer van uw vereniging. Terug te vinden op uw KvK-inschrijving 
  2. Het bankrekeningnummer dat op naam van uw vereniging staat
  3. Een PDF van de jaarrekening 2019. Als u deze niet heeft, mag u ook een pdf of uitdraai van uw omzet over het 2e en 3e kwartaal van 2019 uit uw eigen boekhoudprogramma uploaden. 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een handige adviestool beschikbaar waarin u kunt controleren of u in aanmerking komt en het bedrag van de tegemoetkoming wordt berekend. Deze tool vindt u door hier te klikken.

Uw aanvraag indienen  

Via onderstaand contactformulier kunt u de TVL aanvragen bij Sportstroom. Zo weet u zeker dat de aanvraag compleet wordt ingediend met het juiste niveau E-Herkenning. Na ontvangst van uw aanvraag dient u ons een ketenmachtiging af te geven en is ons streven om binnen één werkweek de aanvraag voor u in te dienen. Let op! de aanvraag kan t/m 30 oktober aangevraagd worden. Wacht daarom niet te lang.

Steunloket Corona

  • Vul hier het e-mailadres in waarmee contact opgenomen mag worden.
  • Vul hier het telefoonnummer in waarmee contact opgenomen mag worden.
  • Laat SportStroom snel deze tegemoetkoming voor u aanvragen!

Na het invullen van het contactformulier krijgt u een checklist met de aan te leveren documenten en het benodigde machtigingsformulier. Er zijn eenmalige kosten van € 125,- verbonden aan de aanvraag.