fbpx
Sluit ×

Subsidie Verduurzaming MKB (SVM)

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Looptijd
Deze subsidieregeling gaat in op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022. SVM is bedoeld om mkb-ers te ondersteunen met het verduurzamen van hun bedrijf.

Voor wie is SVM toegankelijk?
Voorwaarde om voor deze regeling in aanmerking te komen, is dat u eigenaar of huurder bent van een bedrijfspand dat niet meer dan 25.000 m3 gas en 50.000 kWh. elektriciteit verbruikt.
Met deze subsidie kunt u als ondernemer een energieadviseur inhuren voor persoonlijk energieadvies. Deze adviseur brengt voor uw pand in kaart welke verduurzamingsmaatregelen zinvol zijn.
Daarnaast kunt u begeleid worden bij het uitvoeren van de geadviseerde maatregelen.

Hoogte van de subsidie
De SVM vergoedt maar liefst 80% van de inhuurkosten van een adviseur. Het subsidiebedrag is maximaal € 2.500,- per bedrijfspand

Professionele sportaanbieder? Profiteer van SVM en huur SportStroom in!
Als u een professionele sportaanbieder bent én u voldoet aan de gestelde voorwaarde, dan kan SportStroom u helpen met het besparingsadvies. We brengen haarfijn in kaart wat voor uw bedrijf zinvol is om te doen aan energiebesparing. Desgewenst ondersteunen we u ook bij de uitvoeren van de maatregelen.

SportStroom vraagt de subsidie voor u aan
De regeling moet online middels E-Herkenning aangevraagd worden bij RVO. Desgewenst verzorgt SportStroom deze aanvraag voor u.

Stappenplan
Het ministerie heeft het volgende stappenplan gemaakt om de regeling helder uit te leggen