fbpx
Sluit ×

Ervaringen

Ervaringen van opdrachtgevers

Graag laten we onze opdrachtgevers aan het woord. Op deze pagina leest u de ervaringen van collega-bestuurders met onze dienstverlening. Hopelijk inspireert het u tot energiebesparing!

TV Nederhorst

Nadat we bij meerdere bedrijven offertes hadden aangevraagd voor het plaatsen van zonnepanelen, kwamen we bij SportStroom terecht. Zij zijn onze energieleverancier voor onze sportaccommodatie en we vroegen ons af of zij ook voor het plaatsen van de zonnepanelen konden zorgen. Dat was zeker het geval en zij waren ook de eerste die ons er op wees dat we in aanmerking kwamen voor de BOSA subsidie. SportStroom heeft in samenwerking met De Zonnefabriek binnen een paar maanden de zonnepanelen op onze tennishal gerealiseerd. We kijken tevreden terug op de samenwerking met SportStroom en zijn blij met het geleverde resultaat.

Leen Lorier (bestuurslid) 14-05-2021

FC Zuidlaren

Vanavond hebben we de nieuwe verlichting in gebruik genomen. We zijn er hartstikke blij mee. Complimenten voor het werk en de fijne samenwerking tot nu toe. Korte lijnen, vakmanschap en afspraak = afspraak. SportStroom is een TOP team!

Theo van de Lageweg (penningmeester van de gezelligste voetbalvereniging van Drenthe) 12-05-2021

Z.L.T.B.

De ZLTB is in de winter van 2019/2020 begonnen met een zoektocht naar een mogelijke leverancier van LED-verlichting nadat de leden het bestuur hierom hadden verzocht. Wij hebben tijdens dit proces met meerdere leveranciers gesproken. Voor ons was SportStroom de leverancier die hier positief uitsprong. Niet alleen door heldere en duidelijke uitleg over alle technische mogelijkheden maar ook over de kosten en mogelijke opbrengsten voor de club. Zij weten het belang van een club te laten prevaleren boven kortstondig commercieel gewin. Mede naar aanleiding van deze positieve contacten hebben wij ook besloten onze gas- en electraleveringen door hen te laten uitvoeren waardoor wij aanzienlijk hebben kunnen besparen en verduurzamen. Gedurende het seizoen is SportStroom altijd bereikbaar voor eventuele calamiteiten en weet het bedrijf snel te schakelen. Voor ons is SportStroom een fijne partner geworden, niet in de laatste plaats door zijn vriendelijke en servicegerichte medewerkers, een bedrijf waar we nog lang mee samen hopen te werken. Een bedrijf met een groot hart voor verenigingen en sporters.

Bas Huurneman (secretaris) 17-03-2021

LTC Tonido

Eind vorig jaar hebben we besloten de oude tennisbaan verlichting te gaan vervangen voor LED. Via de site van de KNLTB kwamen we terecht bij SportStroom. Nadat we ons in de materie verdiept hadden, hadden we bij 5 bedrijven een offerte opgevraagd. De medewerker van SportStroom is op ons park komen kijken. Er was meteen een zeer goede klik omdat hij zeer technisch was en ook met adviezen kwam om het nog beter aan te leggen. Nadat we de offerte ontvangen hadden, waren ze ook nog eens de goedkoopste. Alle vervolgafspraken verliepen vlekkeloos. Vragen werden tussendoor meteen beantwoord. Ook het monteren op de afgesproken dag liep gesmeerd. Echt een bedrijf waar je op kunt vertrouwen.

Paul Janssen (lid accommodatiecommissie) 09-03-2021

Zuidlaarder Tennis Club

Ik wil SportStroom bedanken voor de hulp en bemiddeling bij de BOSA-aanvraag, met even speciale waardering voor de prettige manier waarop Yoshka ons hierbij heeft geholpen. Uiteraard is het afwachten hoe DUS-I e.e.a. beoordeeld, maar we zijn hoopvol gestemd.

Peter Boogers (lid accommodatiecommissie) 01-03-2021

Tennisclub Alkmaar

SportStroom heeft zich bewezen door een gedegen offerte, goed advies en een prima begeleiding voor, tijdens en zelfs na de oplevering van de LED verlichting. Zo heeft SportStroom de aanvraag voor Bosa subsidie begeleid voor meerdere investeringsprojecten bij Tennisclub Alkmaar naast de LED verlichting. SportStroom heeft zich ook flexibel opgesteld met de start van het LED project door alvast een begin te maken met het realiseren van LED verlichting op het centercourt voordat onze internationaal top toernooi (World Tennis Tour Alkmaar $15.000) van start zou gaan. Met bijna 600 Lux op (inmiddels) drie banen is het nu mogelijk om ons internationale toernooi ook ’s avonds te spelen met instemming van de ITF hoofdscheidsrechter.

De verlichting heeft alle leden positief gestemd en 11 banen zijn nu zeer goed verlicht. De koppeling tussen de LED verlichting en het digitale afhangbord levert ook nog eens een extra duurzaam (en goedkoper) stapje op. Al met al zijn we zeer blij met de samenwerking met SportStroom.

Rober Jan Wassink (voorzitter) 27-11-2020

St. Exploitatie Tennispark Haren

SportStroom installeerde bij onze tennisvereniging LED-sportveldverlichting bij alle tennisbanen. Omdat we jaarlijks gastheer zijn van het internationale WTT-toernooi beschikken we nu over licht dat aan de internationale eisen voor wedstrijden voldoet! Natuurlijk hebben we dat niet dagelijks nodig, met het slimme besturingssysteem kunnen we het met één druk op de club terug regelen naar de nationale lichtnormen van de KNLTB. We zijn zeer tevreden over het team van SportStroom en kunnen ze overal aanbevelen!

Gert-Jan de Volder (voorzitter) 29-09-2020

Review van LTC Gorredijk een jaar na installatie:

Bert Baakman  – LTC Tennisclub Gorredijk – 17-01-2020

Medemblikker Tennis Club

Na een rondje langs een aantal tennisparken met verschillende soorten LED-verlichting hebben we een duidelijke voorkeur uitgesproken voor sportveldverlichting van Sportstroom.

  • Prachtige gelijkmatige verlichting.
  • Vooraf duidelijke en deskundige uitleg.
  • Uitvoering volgens planning en afspraken.
  • In de nazorg en controle was alles prima in orde.
  • Afhandeling van de subsidie uitstekend gedaan.
  • Dit alles samengevat voor een concurrerende prijs opgeleverd en onze leden zijn er zéér tevreden mee.

EEN 10 MET EEN GRIFFEL voor Sportstroom. !!!!

Sjaak Beers – 10-10-2019

GLTB

Na zonnepanelen was LED de volgende stap in verduurzaming voor de Groningse tennisvereniging GLTB. Enkele offertes opgevraagd, referenties ingewonnen en de keuze viel op Sportstroom (tevens onze stroomleverancier). Geen seconde spijt van gehad. Alles volgens planning verlopen, traject van technische schouw tot finetuning/lichtmeting duurde nog geen 3 maanden. Met de lichtmeting die (lux)sterkte gekozen die meest prettig is. Koppeling met afhang werkt mooi. En, voor mij al penningmeester niet onbelangrijk, alles binnen begroting, met inbegrepen de rimram van aanvraag Bosa-subsidie (moest ik bij de zonnepanelen allemaal zelf doen). Kortom, niets op aan te merken en dus 100% aan te bevelen!

Mark Aalders (penningmeester) –  GLTB – 21-09-2019

T.C. Petten

Na een paar weekjes ervaring met de “gloednieuwe” LED-verlichting kunnen we stellen zeer tevreden te zijn met de verlichting als door SPORTSTROOM geoffreerd en geleverd net voor de opening van het nieuwe tennisseizoen. Alle coördinatie en de support zijn hogelijk gewaardeerd, de kwaliteit in de uitwisseling van informatie zowel zakelijk als meer informeel was prima verzorgd.

De nazorg (na plaatsing) is in overleg met de TCP ook prima verlopen.
Waren we in den beginne zeer tevreden met de lichtopbrengst bij 70%, na verloop van een paar weken zijn we overgegaan naar 100% omdat we toch wat liever gebruik maken van de extra ruimte ter verbetering van die verlichting – overigens blijkt dit een subjectieve beleving, want niet iedereen vond het nodig, maar we hebben er voor gekozen om het voorlopig zo te laten.
Al met al is iedereen happy met deze mega-investering, waarbij zuiniger en dus “groener” een belangrijke reden is geweest.

Conclusie: we zijn op dit moment zeer tevreden over onze nieuwe verlichting en bedanken SportStroom voor de uitstekende service,

Peter Bregman (voorzitter) – T.C. Petten – 05-06-2019

Rugby Club Hilversum

Het bestuur van Rugby Club Hilversum heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de bestaande halogeen verlichting op onze sportvelden te vervangen door milieuvriendelijke LED-verlichting. Uitgangspunt hierbij was om dit project voor onze relatief kleine vereniging betaalbaar te houden. Hiertoe hebben wij een drietal bedrijven uitgenodigd om een voorstel te doen, waaronder ook Sportstroom, die al onze energieleverancier was.

Uit de gesprekken met Sportstroom bleek dat zij als enige aanbieder stelden dat het aantal lichtmasten onvoldoende was om de benodigde lichtkwaliteit te  kunnen leveren. Ook bleek dat, ondanks de levering en plaatsing van extra lichtmasten, Sportstroom ons de beste aanbieding deed. Sportstroom neemt ook de verantwoordelijkheid voor het hele project op zich, inclusief het aanvragen van de mogelijke subsidies.

Gezien het bovenstaande en de deskundige begeleiding door Sportstroom zijn wij vol vertrouwen met Sportstroom in zee gegaan. Voor wat de betaalbaarheid van het project kunnen wij, door de te verwachte besparing op het energiegebruik, de benodigde lagere capaciteit van de energieaansluiting van Leander en een aantrekkelijke financiering, het project in tien jaar grotendeels kosten-neutraal uitvoeren.

Rugby Club Hilversum kan u Sportstroom als partner aanbevelen.

Jos van Dalen – Rugby Club Hilversum – 08-04-2019

VV Omlandia

VV Omlandia wil de komende tijd verduurzamen door o.a. de oude verlichting te vervangen door LED-verlichting en heeft er voor gekozen om een leverancier te zoeken die het gehele traject voor zijn rekening kan nemen ofwel die ons kan ontzorgen. SportStroom heeft het gehele traject voor ons verzorgd. Advies, subsidie aanvragen, offerte, uitvoering, lichtmetingen etc.

De contacten met de medewerkers van SportStroom waren uiterst prettig, kort en snel.

Het bestuur van VV Omlandia heeft destijds dan ook op basis van genoemde elementen besloten om SportStroom het project te gunnen. Sportstroom heeft op 2 velden in totaal 12 conventionele lampen vervangen door LED verlichting.  Het plaatsen van de lampen was in een dag gerealiseerd – het slechte weer, regen en harde wind, trotserend! De lichtmetingen zijn verricht en de resultaten waren prima. Trainers en spelers zijn allemaal enthousiast.

Samenvattend: VV Omlandia is zeer content met de samenwerking met de medewerkers van SportStroom en meer lichtopbrengst en circa 30% stroomreductie, wat wil je als vereniging nog meer? Voor de verenigingen die overwegen deze stap ook te maken zou ik zeggen: kom gerust eens een kijkje bij ons nemen!

 Johan Bos – voorzitter VV Omlandia Ten Boer – 03-04-2019

LTC Tennisclub Gorredijk

LTC Gorredijk wilde investeren in de verduurzaming van onze vereniging door LED-baanverlichting aan te schaffen. SportStroom heeft ons heel goed geadviseerd bij de voorbereidingen van de aanschaf van nieuwe LED armaturen op onze 5 tennisbanen in Gorredijk. De advisering betreft zowel het technische deel alsook het aanvragen en realiseren van de EDS Subsidie. De uitvoering, met eerst een nauwkeurige inmeting, is vlekkeloos verlopen. De installatie van de LED armaturen duurde 2 dagen (feb. 2019) en is zeer vakkundig uitgevoerd. Het resultaat,  bevestigd door een lichtmetingsrapportage,  is fantastisch. De lichtopbrengst is nu beduidend beter waardoor wij meteen besparen op onze energiekosten. Wij durven SportStroom bij u aan te bevelen.

Bert Baakman  – LTC Tennisclub Gorredijk – 21-03-2019

Voetbalvereniging Garmerwolde en omstreken

Recent heeft de vv GEO rond het trainingsveld LED-verlichting laten aanleggen door de firma SportStroom.
Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met SportStroom bij de levering en plaatsing van 4 nieuwe LED-lichtmasten . Zowel de advisering als de uitvoering waren vakkundig. O
ok verliep het offerte en subsidie traject vooraf erg soepel.

 Wim Benneker – vv GEO Garmerwolde –  14-03-2019

TV Shot Zeist

Wij werken graag samen met SportStroom. Zeer betrokken mensen, die weten waar ze het over hebben. Altijd bereid dieper in te gaan op vragen of problemen, mochten die ontstaan, te bespreken en op te lossen. Ook hun support bij het aanvragen van subsidies ervaren wij als nuttig en betrouwbaar.

Robert-Jan van Son – Namens Shot Zeist – 28-02-2019

LTV Raamsdonkveer

Onze keuze voor SportStroom is op geen enkele manier beschaamd: geduldig en professioneel werden we door het proces van subsidieaanvraag tot daadwerkelijke realisatie geleid. In nauwe samenwerking met onze accommodatie- en onderhoudscommissie zorgde projectleider Frank van Deth voor een vlekkeloze installatie. Op 26-09-2018 hebben we de lichtinstallatie met een prachtig feestje – met lichtshow en al! –  in gebruik genomen. We zijn trots op het eindresultaat en nodigen andere verenigingen graag uit om ons licht te bekijken en te ervaren!

Henk Moerman – LTV Raamsdonkveer – 18-10-2018

ASC Nieuwland

Al enkele jaren speelden wij binnen onze voetbalvereniging met de gedachte om de lichtinstallatie op drie velden te verbeteren. Veel tijd en geld waren we kwijt aan onderhoud en de kosten waren hoog. Wat ons weerhield was een goede partner en de complexiteit van subsidieregelingen. SportStroom bracht hierin uitkomst!
De relatie tussen ASC Nieuwland en SportStroom was vanaf het begin goed. Gedurende het gehele voorbereidingsproces heeft SportStroom ons goed geadviseerd. De doorlooptijd was lang (vanwege vele contacten binnen de club en de gemeente), maar projectleider Frank van Deth is daar professioneel en geduldig mee omgegaan. Hij gaf ons steeds nuttige informatie en ook bij het installeren van de LED-verlichting was hij op locatie aanwezig. Erg prettig! Zelfs bij het meten en stellen van de licht-units was Frank als eerste aanspreekpunt aanwezig. Dank voor de fijne samenwerking!

Hans Peeters – ASC Nieuwland – 25-06-2018

RKSV Cluzona

Eind 2017 ontstond het idee om de conventionele verlichting op het trainingsveld te vervangen door LED sportveldverlichting. We zijn al bekend met SportStroom omdat we al een aantal jaar via hen stroom afnemen. We hebben contact opgenomen met SportStroom voor een offerte LED. De offerte was zodanig dat we hebben besloten om de verlichting te vervangen door LED verlichting. SportStroom heeft voor ons de subsidie aangevraagd en deze is ook toegekend. Begin juni jl. zijn de lampen vervangen en is e.e.a. goed uitgelijnd door SportStroom. De lichtopbrengst is nu beduidend beter en het voordeel is dat de lampen eventueel ook los van elkaar aan en uit kunnen. Ook levert dit een aanzienlijke besparing op van het elektriciteitsverbruik. Mochten in de toekomst de andere lampen vervangen worden dan zullen we zeker weer een beroep doen op SportStroom.

Cor van Steenpaal – RKSV Cluzona – 14-06-2018

TV Van Nispen

Begin 2016 zijn wij ons gaan oriënteren op duurzame investeringen zoals zonnepanelen en LED sportveldverlichting op onze vijf tennisbanen. Omdat wij onze energie ook al via SportStroom krijgen zijn we met hun verder het plan gaan uitwerken. Dit resulteerde in een prettige samenwerking en goede communicatie, tevens zijn de kwaliteit en de prijzen goed. Inmiddels hebben wij via SportStroom 76 zonnepanelen geplaatst. Daarnaast zijn al onze tennisbanen voorzien van LED sportveldverlichting. De reacties hierop zijn erg positief, er wordt nu met nog meer plezier getennist. Wij wekken nu dus een groot deel van de energie zelf op en hebben door de LED lampen betere lichtopbrengst en een lager verbruik. Hiermee zijn we een duurzame vereniging en besparen we ook nog eens aanzienlijk op de energiekosten, dus voor de continuïteit van de club ook erg belangrijk.

Ramon van Dam – TV Van Nispen – 30-04-2018

KV DOS ’46

In het najaar zijn wij als korfbalvereniging DOS’46 uit Nijeveen in contact gekomen met SportStroom na een informatieavond op het gemeentehuis van Meppel. Vervolgens contactgegevens uitgewisseld om op advies van SportStroom een energiescan te laten uitvoeren, volledig gesubsidieerd, top! Hier kwamen al enkele bespaartips op korte en lange termijn uit. Toen hebben we gezamenlijk de bestaande plannen met betrekking tot verduurzaming van onze accommodatie doorgesproken en mogelijkheden met betrekking tot de EDS subsidie. Gelijk al enthousiast begonnen we aan dit traject waarin SportStroom ons van begin tot eind fantastisch heeft ondersteund. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een subsidie van ruim € 8000,- die wij gaan gebruiken voor het aanbrengen van zonnecollectoren, een zonneboilersysteem en vernieuwing van het dak van onze accommodatie. Met een kleine financiële investering om SportStroom in te schakelen om deze subsidie voor elkaar te krijgen was het voor ons een fantastisch resultaat.

Sjoerd van Dijk – KV DOS ’46 – 22-02-2018

DVS ’33 Ermelo

De relatie tussen DVS ’33 Ermelo en SportStroom was vanaf het begin goed. Er is een gedegen rapport opgesteld met daarin duidelijke aanbevelingen. Gedurende het gehele voorbereidingsproces heeft SportStroom op zeer deskundige wijze adviezen ingebracht en alle nodige informatie verstrekt. De samenwerking was prima en SportStroom was pro actief. Ook bij de installatie van de LED-verlichting was projectleider Frank van Deth op gezette tijden aanwezig om e.e.a. te laten controleren en de puntjes op de ‘’i’’ te laten zetten. Dank voor de constructieve samenwerking!

Arnold van Oudheusden – DVS ’33 Ermelo – 10-01-2018

SV BOLNES

Wederom geld uitgespaard door een interventie van SportStroom, hulde!!!
Daar goede kennis van zaken, heeft SportStroom voor ons een goedkoop Joulz contract  geregeld.
Door de adviezen van SportStroom lopen onze energiekosten steeds verder terug, top!!!

Michel Legerstee – SV Bolnes – 01-12-2017

N.K.V.V. DALERPEEL

Dalerpeel, afgelopen vrijdag 3 november werd op het sportpark van N.K.V.V. de nieuwe LED verlichting in gebruik genomen.
Door de bezuinigingsronde van de buitenaccommodaties van de Gemeente Coevorden heeft NKVV besloten om het
sportpark te verduurzamen. Het te kleine trainingsveld achter de kantine voldeed niet meer aan de eisen. Daarom werd
besloten om het tweede veld als trainingsveld in te gaan richten. Daar werd nieuwe LED verlichting geïnstalleerd.
De leverancier Sportstroom heeft ons op voortreffelijke wijze begeleid in dit traject. Sportstroom helpt sportverenigingen
met het behalen van kostenbesparing op energiegebied en kan zelf ook als energieleverancier optreden.
De volgende stap die N.K.V.V. wil nemen is het installeren van zonnepanelen.

Eddie van der Weide – N.K.V.V. Dalerpeel – 06-11-2017

VV VICTORIA’28

Wij, het bestuur van Victoria’28, bedanken de medewerk(st)ers van Sportstroom voor de prettige samenwerking bij het verwezenlijken van de aanleg van 96 zonnepanelen bij onze vereniging. Er werd in goed overleg samengewerkt. Van de deskundige voorlichting door de heer Frank van Deth m.b.t. de mogelijkheid voor het krijgen van de subsidies, tot het verzorgen van de offerte aanvragen en de gunning van het project aan Schulte energietechniek in Denekamp. Als wij weer energiebesparende projecten hebben dan maken wij graag gebruik van jullie expertise.

Rien v.d. Schans – VV Victoria’28 – 23-10-2017

KV JULIANA

De samenwerking met SportStroom bij de levering en plaatsing van 4 nieuwe LED lichtmasten verliep uitstekend. Zowel de advisering als de uitvoering waren vakkundig.
Ook verliep het offerte en subsidie traject vooraf erg soepel. We zijn bij SportStroom uitgekomen omdat we al jaren energie afnemen bij ze. Geen gedoe met zelf jaarlijks vergelijken, maar collectieve inkoop tegen scherpe tarieven. Kortom, wij kunnen SportStroom aanbevelen.

Erwin Berger – Penningmeester KV Juliana Oud Gastel – 17-09-2017

SV THOR

Om op een maatschappelijk verantwoorde wijze en milieubewust de toekomst tegemoet te gaan op ons nieuwe kunstgrasveld en met het oog op het nieuw te bouwen MFA, waar we de energiekosten zo laag mogelijk willen houden, gingen we op zoek naar een betrouwbare partner voor aanschaf van LED armaturen.

Door het zoeken op internet kwamen we op de site van Sportstroom. De duidelijke manier van presenteren en het duidelijke doel om voor sportverenigingen een partner te willen zijn sprak ons gelijk enorm aan. In het eerste gesprek met de heer Robert den Ouden, wisten we dat we op het voor ons juiste adres waren. Duidelijke uitleg, duidelijke berekeningen en vooral een heel eerlijk verhaal met concurrerende prijzen.

Een stukje ontzorging met betrekking tot de aanvraag voor de overheidssubsidie en een intermediair tussen de leverancier Lumosa en de installateur zorgde er voor dat wij als bestuur ons bezig konden houden met onze vereniging en ons verder geen zorgen hoefden te maken over de afhandeling van de aankoop en montage van het geheel.

Na de plaatsing een uitstekende afhandeling en uitleg om de gedane toezeggingen m.b.t. de hoeveelheid licht in beeld te brengen.

SV THOR heeft de samenwerking met Sportstroom als zeer fijn en oprecht ervaren en zal ook in de toekomst zeker gebruik gaan maken van adviezen en ondersteuning van Sportstroom.

Jan Witteveen – Voorzitter SV THOR Lippenhuizen – 30-08-2017 

 MHC de Kikkers

Ter collegiale tip wil ik jullie meegeven dat als jullie naar een andere energieleverancier gaan kijken om zeker Sportstroom mee te nemen bij jullie afweging. Wij hebben zojuist voor hun gekozen en het contract getekend. Dit scheelt ons jaarlijks een aanzienlijk bedrag (fors meer dan andere energieleveranciers). Wij hadden snel een zeer scherp en helder aanbod. Kortom, van harte aanbevolen!

Patrick Loeps– Sponsorcommissie  MHC De Kikkers – Nieuw Vennep – 27-07-2017

Wij zaten/zitten al jaren bij Sportstroom met uiterst interessante tarieven. Wij onderschrijven van harte deze aanbeveling.

Wilko Geesink – Voorzitter Stichting ETO Ballpark – Hoofdorp 27-07-2017

LTV Ten Medel

SportStroom heeft bij ons 78 zonnepanelen geïnstalleerd. Last minute werd besloten het legplan iets te wijzen, waardoor het eindresultaat (zowel qua installatiekwaliteit als qua opbrengst van de panelen) kwalitatief nog beter is, dan in de offerte werd aangeboden en waarvoor wij opdracht verleenden! Daar komt nog bij dat de installateurs tijdens hun werkzaamheden tot de ontdekking kwamen dat een (bestaande) aardleiding niet aangesloten bleek te zijn op de meterkast. Zonder daarvoor ‘meer werk’ in rekening te brengen hebben ze, deze leiding volgens de daarvoor geldende voorschriften aangesloten.

We zijn zeer content over de installatie van de zonnepanelen en het eindresultaat en we bedanken SportStroom voor het positief ‘meedenken’ over de kwaliteit van de plannen in de uitvoeringspraktijk. Hulde daarvoor!

Joop Muggen – coördinator adviescommissie energiebesparing LTV Ten Medel – Tiel – 10-07-2017

TV Poortugaal

Onze vereniging heeft besloten bij alle vier de banen de conventionele verlichting te vervangen door LED-armaturen. SportStroom heeft bij onze vereniging het gehele project verzorgd: van het indienen van de subsidieaanvraag op 2 januari jl. (30% subsidie!) tot de probleemloze installatie en oplevering. De lichtmeting bij oplevering toonde aan dat er wordt voldaan aan de verlichtingsnorm KNLTB Klasse II, het licht is zeer gelijkmatig verdeeld en bij inschakeling direct op de juiste sterkte. Bediening van de verlichting gebeurt met een app die helemaal is ingesteld op de situatie. Met 1 druk op het scherm, van de tablet in de hal of eigen smartphone, kan de verlichting aan of uitgezet worden, met keuze uit wedstrijd- of recreatieniveau. Maar ook een enkele baan i.p.v. 2 banen verlichten is mogelijk.

Onze banen worden intensief bespeeld dus we hebben een fors aantal branduren per jaar. De terugverdientijd van deze investering bedraagt ongeveer 8 jaar. Onze vereniging zal structureel zo’n 50% op het stroomverbruik van de baanverlichting besparen, onderhoud is veel goedkoper en de LED-lampen hebben een lange levensduur. We zijn zeer blij met deze stap in duurzaamheid en SportStroom zeer erkentelijk voor de betrouwbare en professionele begeleiding en uitvoering.

Ton Vuik – bestuurder TV Poortugaal – Poortugaal 06-06-2017

 VV Bellingwolde

19 mei jl. was een mooie dag voor vv Bellingwolde want op die datum werd de zonnestroomcentrale op het clubhuisdak opgeleverd. Binnen een week werden er 72 zonnepanelen geïnstalleerd die samen goed zijn voor ruim 16.000 kWh per jaar.

Subsidies maakte het voor vv Bellingwolde extra aantrekkelijk om een groot deel van de benodigde stroom zelf op te wekken. Tenslotte rendeert het geld veel beter op het dak dan op de bank.

Wij hebben de levering van de zonnepanelen en alle overige materialen laten regelen door SportStroom uit Drachten. Dit bedrijf is gespecialiseerd in energiebesparing door sportclubs. Bestuurder Robert den Ouden: “Wij maken natuurlijk vaak een oplevering mee maar het is ook bij vv Bellingwolde weer mooi om te zien dat zijn hun duurzame ambities zo zichtbaar maken.”

André Streunding – voorzitter VV Bellingwolde – 29-05-2017

Sporting Martinus

Wij hebben bij onze vereniging een energiescan laten uitvoeren door SportStroom. Het resultaat heeft ons verrast: er is bij ons een lichtje opgegaan in welke energiebesparende maatregelen voor ons interessant zijn en welke investeringen daarmee gemoeid zijn. Bovendien was het rapport een echte eye-opener: we zijn op veel situaties geattendeerd waar we zonder investering flink op kunnen besparen door simpele aanpassingen. Energiebesparing is een taak voor de gehele vereniging, door de huidige kosten per lid aan te geven, moet het mogelijk zijn om onze leden bij de energiebesparende maatregelen te betrekken. Als je daadwerkelijk de energiekosten wilt verlagen, is de energiescan van SportStroom een prima vertrekpunt! Wij kunnen aan de slag!

Henk Blom – secretaris Sporting Martinus – Amstelveen 12-01-2017

Sportclub Kootstertille

Wij zijn zeer tevreden over de plezierige wijze van uitleg en toelichting door SportStroom inzake het energiebesparingsproject.
Het opgestelde en besproken energiebesparingsrapport is zeer vakkundig opgesteld en naast de toelichting een uitstekende leidraad geweest om te komen tot de (voorgenomen) investering in diverse energiebesparende maatregelen.

Siebren Vellema – secretaris Sportclub Kootstertille – 16-12-2015

Groninger Kano Vereniging

SportStroom maakte voor de Groninger Kano Vereniging de draagkrachtconstructieberekening t.b.v. het plaatsen van zonnepanelen, brachten een energiebesparingsadvies uit en vragen subsidie aan.

SportStroom is een goede partner om als sportvereniging mee samen te werken. Snel en accuraat adviseren zij ons bij maatregelen om energie te besparen en om subsidie aan te vragen bij het Rijk. Dat is steun waar wij als vereniging geld mee besparen!

Taco Tel – Gebouwcommissie – 22-11-2016

Voetbalvereniging WDS ’19

SportStroom heeft voor WDS ’19 de financiële analyse helpen verbeteren, de garantstelling via St. Waarborgfonds Sport geregeld en de zonnepanelen geïnstalleerd

Voetbalvereniging WDS ’19 in Breda had de ambities op energiegebied niet waar kunnen maken zonder SportStroom. De vereniging liep vast op de financiering van het project. Dat project was ’te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken’. Vandaar dat we als gezonde vereniging geen betaalbare financiering konden vinden. SportStroom nam ons aan de hand en bemiddelde zodat we uiteindelijk een mooie financiering hebben weten te krijgen bij Triodosbank. Dat gebeurde o.a nadat SportStrooms’ expertise was ingezet om de businesscase van het project op onderdelen te verbeteren en verder uit te werken. SportStroom zorgde daarnaast voor een vloeiende afwikkeling in de contacten met onze leveranciers van zonnepanelen en LED-verlichting. Kortom: onze vereniging is SportStroom veel dank verschuldigd bij het realiseren van ons project!

Tim Jongbloed – voorzitter WDS ’19

Tennisclub Lunteren

SportStroom heeft voor deze vereniging het energiebesparingsadvies opgesteld en zal de subsidieaanvraag verzorgen met als doel het plaatsen van zonnepanelen.

Wij hebben een energiebesparingsadvies laten uitvoeren door SportStroom. We kregen een mooi rapport met allerlei feiten over ons energieverbruik. We schrokken hier in eerste instantie van en hebben maatregelen genomen om het energieverbruik terug te dringen. SportStroom heeft ons een prima inzicht gegeven in ons verbruik!

Niels van de Water – penningmeester Tennis Club Lunteren – 28-12-2015

IJVV Stormvogels

Energie is een behoorlijke kostenpost binnen onze vereniging. Als vrijwilligersorganisatie zijn wij gebaat bij het terugdringen van die kosten. Als dat ook nog eens kan door bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling tonen we daarmee andermaal onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat lijkt een winnende combinatie. We gaan de geboden mogelijkheden in het energiebesparingsrapport van SportStroom zeer serieus bekijken.

Nico Stoker – voorzitter IJVV Stormvogels – 21-12-2015

SBSO Oenkerk

We stonden voor de uitdaging om binnen enkele weken een nieuwe ketel aan te schaffen en te installeren. En dat ook nog eens midden in de bouwvak! Er was een flinke investering benodigd, geld dat we eigenlijk niet hebben. We hebben avonden doorgesproken over deze situatie. Want uiteraard gaat het niet alleen om een nieuwe ketel, maar ook om een gezonde exploitatie en goed onderhoud van het gehele gebouw. Samen met de gemeente en SportStroom uit Drachten hebben we een plan gemaakt. Eerst heeft SportStroom middels een energiescan de energiekosten van ons gebouw in beeld gebracht. Daardoor ontstond een helder beeld over de mogelijkheden tot energiebesparing in combinatie met het door ons zelf al opgestelde groot onderhoudsplan. De grootste uitdaging was het financieren van de nieuwe ketel, een grote investering. SportStroom heeft deze investering voor rekening genomen en verhuurt de ketel weer terug aan ons. Technisch Bedrijf Tjeerdsma uit Oentsjerk heeft in zeer korte tijd de installatie voor rekening genomen. Een prestatie waar we heel blij mee zijn, want we willen zoveel mogelijk het lokale bedrijfsleven met onze sportverenigingen verbinden. Met dank aan deze partijen is het op de valreep gelukt nog voor de start van het nieuwe seizoen op 22 over warm douchewater te beschikken!

Anneke Haven – Penningmeester SBSO Oenkerk – 24-08-2015

Koninklijke HC & VV Den Haag

Als gevolg van fout geregistreerde meterstanden in het verleden hadden wij een veel hogere energierekening dan gebruikelijk. Rechtstreeks contact met de energiemaatschappij leverde niets op, maar tussenkomst van SportStroom had wel resultaat. Twee maanden later kregen wij alsnog bijna €6.000,- terug gestort!

Roeland Engelen – Penningmeester Koninklijke HC & VV Den Haag – 31-07-2015

Tennisvereniging De Heksenmeppers

In mijn herinnering was Sportstroom een club, die regelde dat er collectieve energie-inkoop werd gedaan voor sportverenigingen en met name –in ons geval- voor tennisverenigingen. Wij werden door een adviseur van de Stichting Waarborgfonds Sport, die bij ons samen met de gemeente Oudewater borg staat voor een lening van de bank, erop geattendeerd, dat Sportstroom veel meer doet dan het bovenstaande.
Bij ons werd in korte tijd o.l.v. Sportstroom een Energiebesparingsonderzoek uitgevoerd en bovendien werd door een persoonlijke coach, Frank van Deth van Sportstroom de kronkelige weg bewandeld naar de investering van een zonnepanelen-installatie voor onze Tennisvereniging. Heel veel uitleg heeft hij gegeven vanaf de succesvolle aanvraag voor de subsidie van de Rijksoverheid t/m. business-cases en beoordeling en uitleg van offertes. Hij heeft ons de weg naar Sunprojects gewezen, die samen met SOLARPROF,een Oudewaterse installateur, zal zorgen dat in mei 2015 er een goede Zonnestroominstallatie draait met 624 zonnepanelen en 7 omvormers. Er is een nieuwe groene wereld voor ons opengegaan en dat geeft heel veel energie.

Leo Henkes – bestuurder TV De Heksenmeppers – 03-03-2015

Wilt u ook deelnemen?

Vraag ons besparingsadvies aan en wij berekenen hoeveel uw vereniging kan gaan besparen

Besparingsadvies aanvragen
Wilt u ook deelnemen?Besparingsadvies aanvragen