fbpx
Sluit ×

Over ons

Door bestuurders voor bestuurders

SportStroom – Energie in uitvoering!

In 2003 werd de Nederlandse energiemarkt geliberaliseerd. Vanaf dat moment kon elke Nederlander zelf bepalen bij welke energieleverancier stroom en later ook gas werd ingekocht.

Direct na deze liberalisering nam Geert Mandema – destijds voorzitter van DMHC De Graspiepers uit Drachten – het initiatief om collectief stroom in te kopen. Het resultaat overtrof de verwachtingen: per vereniging werd er ruim € 1.200,= voordeel behaald op de energierekening. We zijn nu ruim 13 jaar verder en de teller staat op meer dan 3.000 aangesloten verenigingen die gebruik maken van onze collectieve inkoop stroom en gas. Uiteraard kopen we alleen duurzame stroom en klimaat gecompenseerd gas in.

  

Ons team bestaat uit 8 personen, waarvan 4 personen de binnendienst bemannen en de anderen vooral buiten de deur actief zijn. SportStroom is gevestigd in Energiehuis Drachten. We wekken onze eigen stroom op met zonnepanelen en zijn daardoor vrijwel stroom neutraal.

Door de jaren heen is onze dienstverlening sterk uitgebreid. Van enkel energiecollectief is SportStroom doorgegroeid tot een integrale dienstverlener op het gebied van accommodatiebeheer en energiebesparing. Zo hebben we bouwkundige kennis in huis, helpen we u bij het gefinancierd krijgen van duurzame investeringen en plaatsen we met onze vaste installatieploeg veldverlichtingsinstallaties en begeleidt onze projectleider het plaatsen van zonnepanelen.

Want besparen op de inkoop van uw energie is mooi, maar structureel uw energieverbruik verlagen is nog duurzamer!

We hopen in de toekomst onze dienstverlening nog meer uit te breiden. Zo merken we dat er steeds meer behoefte komt aan energiebesparende producten en diensten zonder investering door de verenigingen zelf. Daar zijn we op kleine schaal al actief in, maar hopen we nog sterk in te groeien. Bovendien ontwikkelen energiebesparende technieken nog steeds door en komen er allerlei noviteiten bij, die we graag inzetten bij het toekomstbestendig maken van sportverenigingen.

Meer weten over ons?

Ons team zorgt ervoor dat u steeds de meest geschikte expert voor uw project ter beschikking heeft.

Maak kennis met ons team
Meer weten over ons?Maak kennis met ons team