fbpx
Sluit ×

Begeleidingstraject verduurzaming


Meer dan ooit is het noodzakelijk goed op de kosten te letten, met name op de vaste lasten. Een grote – maandelijks terugkerende – kostenpost is de energierekening: stroom en gas voor het verwarmen van uw accommodatie, het verwarmen van douchewater en het verlichten van de velden of banen.

Eén ding is zeker: energie wordt niet goedkoper. De stijging van met name de belastingen op energie zijn al bekend en exponentieel.

Hét antwoord op het terugdringen van de energiekosten is: aan de slag met het het verduurzamen van uw accommodatie!

Landelijke ondersteuningsregeling

Vanuit het ministerie van VWS is er subsidiegeld beschikbaar om sportverenigingen te helpen bij het verduurzamen van de accommodatie. De projectleiding ligt bij NOC*NSF en de uitvoering wordt o.a. gedaan door SportStroom. Bij het aanmelden en toekennen geldt op=op.

De doelstellingen zijn helder: 40% stroomreductie en 10% gasreductie op de gaskosten! Lees hier meer over de inhoud van het begeleidingstraject.

Update 24-03-2021: Elke sportvereniging in Nederland kon zich gedurende zo’n anderhalf jaar aanmelden voor een gratis begeleidingstraject. Vele verengingen hebben zich hiervoor in de achterliggende periode aangemeld en met hen onderzoeken we wat voor hen zinvolle maatregelen zijn. Momenteel zijn we jammer genoeg door het beschikbaar gestelde aantal trajecten heen. Houd deze pagina in de gaten. Wanneer er budget voor nieuwe trajecten wordt vrijgemaakt, zullen we dit op onze website plaatsen.

Ook buiten de NOC-NSF verduurzamingstrajecten om sparren we uiteraard graag met u over het onderwerp van verduurzaming bij uw accommodatie. Neemt u contact met ons op voor tips, aanwijzingen en mogelijkheden om te besparen op energiekosten?

Meer weten over het de verduurzaming van uw accommodatie?

Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen
Meer weten over het de verduurzaming van uw accommodatie? Contact opnemen