fbpx
Sluit ×

Salderen

Salderen van zonnestroom voor sportaccommodaties

Wat is salderen?

Salderen is, eenvoudig gezegd: voor dezelfde prijs zonnestroom aan het net leveren, als waar u het bij een energieleverancier voor inkoopt.

Salderen is een administratieve verrekening over de periode van 1 jaar, dus het is niet erg dat uw vereniging overdag stroom produceert en die ’s avonds pas verbruikt als de veldverlichting wordt aangezet.

Salderen geldt alleen voor kleinverbruikers. Uw aansluiting mag niet zwaarder dan 3*80 A. zijn. Als uw aansluiting wél zwaarder is, bent u voor de wet een grootverbruiker en producent. U mag dan niet salderen, maar u kunt wel een beroep doen op de SDE++ regeling.

Aanpassing vanaf 2025

Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd, totdat deze in 2030 op nul staat. Daarna komt er een andere regeling, waarvan de details nog niet bekend zijn.

Het afbouwen van de salderingsregeling is géén belemmering om nú in zonnepanelen te investeren: 

  1. Op uw zonnepanelen krijgt u 30% BOSA-subsidie
  2. Door de hoge stroomprijzen verdient u uw panelen heel snel terug, op dit moment is de terugverdientijd maximaal 3-5 jaar!

Voorwaarde hiervoor is wel dat u goed berekend hoeveel panelen u plaatst. De vuistregel is: maximaal 90% van uw eigen verbruik in zonnepanelen plaatsen. Zodoende houdt u de prikkel zuinig aan te doen met stroom, bovendien krijgt u voor alles wat u meer opwekt dan uw eigen verbruik, weinig tot niets van uw stroomleverancier.

Salderen doet u altijd binnen uw eigen verbruik: als uw verbruik 5.000 kWh. is en u produceert op eigen dak 5.200 kWh., dan wordt die extra 200 kWh. niet gesaldeerd, maar tegen een lage vergoeding door uw energieleverancier gekocht. Het is dus belangrijk niet meer dan uw eigen verbruik op te wekken.

Slimme meters

Voor het plaatsen van zonnepanelen is een slimme meter vereist. Als u deze nog niet heeft, kunt u deze aanvragen via www.mijnaansluiting.nl

Meer weten over zonnepanelen of subsidie?

SportStroom ondersteunt u graag bij het in kaart brengen van de mogelijkheden voor uw sportvereniging of stichting.

Contact met SportStroom
Meer weten over zonnepanelen of subsidie?Contact met SportStroom