fbpx
Sluit ×

Financiering en subsidies

Advies nodig over financiering of subsidies?

Duurzame maatregelen als LED-sportveldverlichting of zonnepanelen vergen veelal een forse investering. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het geld voor duurzame investeringen bijeen te krijgen. We zetten graag de mogelijkheden van crowdfunding, ledenobligaties en beschikbare subsidies op een rij.

Koop

Er zijn meerdere manieren om uw energiebesparende maatregelen te financieren. Wellicht kunt u de maatregelen uit eigen middelen betalen of kunt u geld lenen bij uw huisbankier. SportStroom helpt u graag. Zo werken we nauw samen met Stichting Waarborgfonds Sport dat garantstellingen afgeeft voor duurzame investeringen waardoor u gemakkelijker een bancaire lening verkrijgt. Ook hebben we goede banden met banken als Triodos, ABN AMRO en Rabobank.

Crowdfunding

Crowdfunding is een geweldige manier om geld op te halen voor het realiseren van verduurzaming. Letterlijk betekent crowdfunding: geld binnenhalen bij het grote publiek. Je vertelt zoveel mogelijk mensen over de investeringsplannen van de vereniging (bijvoorbeeld LED-verlichting of zonnepanelen) en vraagt of zij daar geld in willen steken. Meer informatie over crowdfunding.

Ledenobligaties

Heeft uw vereniging al een lopende financiering? Dan kunt u die bestaande lening nu herfinancieren door middel van het uitgeven van obligaties aan de leden. Hierdoor kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd doordat er een lagere rente wordt gehanteerd. Zeker als u gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden van een periodieke gift. Meer informatie over ledenobligaties.

Huur of lease

In opkomst is momenteel ook de mogelijkheid om – bijvoorbeeld – een nieuwe LED-veldverlichting te huren of te leasen. Daarbij wordt u afgerekend op verbruik, met andere woorden: u rekent alleen het aantal branduren af tegen een vooraf vastgestelde prijs. Het grote voordeel hiervan is dat u niet zelf hoeft te investeren, dat doen wij. Bovendien wordt u volledig ontzorgd op het gebied van garanties, onderhoud en storingen.

Subsidie

Duurzaamheid en energiebesparing is hot. En wat hot is, is vaak ook politiek hot. Dat vertaalt zich met regelmaat in interessante subsidieregelingen. Subsidies kunnen beschikbaar zijn op 3 niveaus: landelijk, provinciaal en lokaal.
We zoeken graag voor u uit welke subsidies van toepassing zijn voor uw vereniging en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Meer weten over financiering?

We helpen ook uw vereniging graag. Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen
Meer weten over financiering?Contact opnemen