fbpx
Sluit ×

Stichting Waarborgfonds Sport

Stichting Waarborgfonds Sport

Duurzame maatregelen als LED-sportveldverlichting of zonnepanelen vergen veelal een forse investering. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het geld voor duurzame investeringen bijeen te krijgen. Bancair lenen is sneller succesvol met een garantstelling van Stichting Waarborgfonds Sport (SWS).

Stichting Waarborgfonds Sport

Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is een onafhankelijke stichting die actief is in heel Nederland. SWS is in 1980 opgericht op initiatief van het Ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto, nadat eind jaren `70 werd geconstateerd dat sportverenigingen steeds meer moeite hadden om voor de aanleg, de bouw, de renovatie of de aankoop van de accommodatie een bancaire lening te krijgen.

Het belangrijkste doel van SWS is het stimuleren van bezit van kwalitatief goede accommodaties door sportorganisaties. SWS doet dit door borgstellingen te verstrekken aan banken. Leningen tot 75.000 euro kunnen met ingang van 1 januari 2019 volledig door SWS worden geborgd. Bij grotere leningen doet SWS dit in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd. Sinds haar oprichting heeft SWS meer dan 2300 sportorganisaties geholpen om investeren in de eigen accommodatie mogelijk te maken.

 

Meer weten over Stichting Waarborgfonds Sport?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!

Contact opnemen
Meer weten over Stichting Waarborgfonds Sport?Contact opnemen