fbpx
Sluit ×

Provinciale subsidies

Provinciale subsidies en regelingen

De ene provincie biedt meer mogelijkheden dan de andere provincie. Zo zijn er provincies die een energiefonds hebben, waar vaak tegen gunstige condities geld geleend kan worden. Andere provincies bieden weer projectmatige ondersteuning, vaak via provinciale sportkoepels of gemeentelijke sportbedrijven.

Elke provincie bepaalt zelf de criteria voor deelname aan subsidies of regelingen. De volgende provincies beschikken over een energiefonds: Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Ook bestaan er zogenaamde stadsfondsen: Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Deze fondsen werken vaak samen met provinciale sportkoepels als Sport Fryslân, Sport Drenthe of Vereniging Sport Utrecht.

In Zuid-Holland is momenteel de ‘subsidieregeling lokale initiatieven energietransitie’ actief. Deze  kan worden verstrekt voor de realisatie van een project van een lokaal energie-initiatief, gericht op het realiseren van energiebesparing, het opwekken van duurzame warmte of duurzame energie of anderszins het terugdringen van de CO2-uitstoot. De hoogte van de subsidie bedraagt voor verenigingen 10% van de subsidiabele kosten, met een minimum van €2500 en tot een maximum van € 75000. Meer hierover leest u hier.

SportStroom heeft helder inzicht in de mogelijkheden per provincie of per provinciale sportkoepel. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten over Lokale subsidies en regelingen?

SportStroom denkt graag met u mee.

Lokale subsidies
Meer weten over Lokale subsidies en regelingen?Lokale subsidies