fbpx
Sluit ×

Energiebelasting en netbeheerkosten

Energiebelasting en netbeheerkosten 2021

Uw sportvereniging of stichting neemt stroom en/of gas af bij een energieleverancier. Voor de afgenomen energie betaalt u de leverancier voor de kale energietarieven per verbruikte kWh aan stroom of m3 aan gas en vastrechtkosten (=administratiekosten) per aansluiting per dag, maand of jaar. Andere energiekosten die u terug ziet op de jaarnota en die los staan van welke leverancier u heeft gecontracteerd, zijn de overheidsheffingen en de netbeheerkosten:

Energiebelasting en opslag duurzame energie (ODE).
Deze overheidsheffingen muteren elk kalenderjaar en zijn afhankelijk van hoeveel kWh aan stroom en m3 aan gas u op jaarbasis verbruikt. Het totale jaarverbruik doorloopt verschillende belastingschijven om te komen tot de jaarlijkse energiebelasting en ODE die voor u gelden.Voor een stroomaansluiting met verblijfsfunctie krijgt u een jaarlijkse heffingskorting op energiebelasting.

Netbeheerkosten
Het is geografisch bepaald wie uw netbeheerder is. Zij zijn onafhankelijke nutsbedrijven die het transportnetwerk voor energie beheren en er voor zorgen dat u aangesloten bent op dit netwerk. In het geval van een kleinverbruik aansluiting ziet u ook netbeheerkosten per aansluiting terug op de jaarnota van de leverancier. Deze brengt uw leverancier u namens uw netbeheerder in rekening. Welke netbeheerkosten voor u gelden hangen af van welke aansluitcapaciteit uw aansluiting kent. Hoe zwaarder de aansluiting (hoe meer deze op een bepaald moment door kan laten) hoe hoger de netbeheerkosten. De netbeheerkosten muteren ook ieder kalenderjaar.

Benieuwd hoe u kunt inspelen op de stijgende kosten?

LED verlichting produceert beter licht, is flexibel in gebruik en verlaagt het stroomverbruik met zo'n 40%! Meer weten over LED sportveldverlichting, LED baanverlichting of LED sporthalverlichting?

Contact opnemen
Benieuwd hoe u kunt inspelen op de stijgende kosten?Contact opnemen