fbpx
Sluit ×

Sportlening BNG Duurzaamheidsfonds

Sportlening BNG Duurzaamheidsfonds

Sportverenigingen kunnen bij het BNG Duurzaamheidsfonds een sportlening aanvragen voor de verduurzaming van hun accommodatie. Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport, is het mogelijk om deze leningen te verkrijgen tegen een rentetarief van 5,4%.

Sportlening voor duurzaam sporten

Heeft uw sportvereniging plannen om te investeren in de sportaccommodatie? Van zonnepanelen op het dak en LED verlichting in de kantine, tot het (her)bouwen of geheel energieneutraal maken van het clubhuis.

Of het nu gaat om een verbouwing, uitbreiding, verduurzaming of aankoop, investeren kost geld. De Sportlening van het BNG Duurzaamheidsfonds kan uitkomst bieden. Met de Sportlening kunt u de investering meteen laten uitvoeren en direct genieten van het resultaat, zonder eerst te sparen of de reserves aan te spreken.

Voor wie is de Sportlening?

De Sportlening is speciaal bedoeld voor sportverenigingen met duurzame ambities. Sporthallen, zwembaden, ijsbanen en alle clubhuizen bij voetbal-, hockey- en tennisverenigingen. Het is slechts een greep uit alle sportaccommodaties die, met een borgstelling van SWS, in aanmerking komen voor een aantrekkelijke Sportlening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds.

Stichting Waarborgfonds Sport

Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is een onafhankelijke stichting die actief is in heel Nederland. SWS is in 1980 opgericht op initiatief van het Ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto.

Leningaanvragen tot 75.000 euro worden volledig door SWS geborgd. Bij grotere leningen doet SWS dit in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd.

BNG Duurzaamheidsfonds

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening vanaf € 10.000 tot € 500.000 aan sportverenigingen die een waarborg hebben verkregen van de Stichting Waarborgfonds Sport. Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening tegen een rentetarief van 5,4%, indien er sprake is van een garantie door SWS, al dan niet aangevuld met gemeentegarantie.

Bent u benieuwd of het BNG Duurzaamheidsfonds interessant kan zijn voor uw vereniging? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

Meer weten over financiering?

We helpen ook uw vereniging graag. Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen
Meer weten over financiering?Contact opnemen