Tennisvereniging Poortugaal ‘probleemloze installatie en oplevering’

SportStroom heeft bij TV Poortugaal alle vier de banen voorzien van LED-sportveldverlichting. Ook vroegen we hiervoor de subsidie aan, die werd toegekend.

  • Type project: Led-sportveldverlichting
  • Type sport: Tennis
  • Regio: Zuid Nederland
  • 4 banen voorzien van LED-sportveldverlichting
  • Subsidie EDS aangevraagd en toegekend
  • Verlichtingsnorm KNLTB Klasse II

Vereniging aan het woord:

Onze vereniging heeft besloten bij alle vier de banen de conventionele verlichting te vervangen door LED-armaturen. SportStroom heeft bij onze vereniging het gehele project verzorgd: van het indienen van de subsidieaanvraag op 2 januari jl. (30% subsidie!) tot de probleemloze installatie en oplevering. De lichtmeting bij oplevering toonde aan dat er wordt voldaan aan de verlichtingsnorm KNLTB Klasse II, het licht is zeer gelijkmatig verdeeld en bij inschakeling direct op de juiste sterkte. Bediening van de verlichting gebeurt met een app die helemaal is ingesteld op de situatie. Met 1 druk op het scherm, van de tablet in de hal of eigen smartphone, kan de verlichting aan of uitgezet worden, met keuze uit wedstrijd- of recreatieniveau. Maar ook een enkele baan i.p.v. 2 banen verlichten is mogelijk.

Onze banen worden intensief bespeeld dus we hebben een fors aantal branduren per jaar. De terugverdientijd van deze investering bedraagt ongeveer 8 jaar. Onze vereniging zal structureel zo’n 50% op het stroomverbruik van de baanverlichting besparen, onderhoud is veel goedkoper en de LED-lampen hebben een lange levensduur. We zijn zeer blij met deze stap in duurzaamheid en SportStroom zeer erkentelijk voor de betrouwbare en professionele begeleiding en uitvoering.

Ton Vuik – bestuurder TV Poortugaal – Poortugaal 06-06-2017