DVS'33 investeert in duurzaam

Voetbalclub DVS'33 Ermelo telt zo'n 1300 leden en is daarmee grootverbruiker van energie en elektriciteit. De club is na een energiescan aan de slag gegaan met besparingen en investeert voor zo'n twee ton aan duurzame installaties op het sportpark.

De ambitie van DVS’33 om te verduurzamen is ontstaan in 2015, toen bekend werd dat de teruggave op de ecotax aan het eind van dat jaar voor
sportclubs beĆ«indigd zou worden. In plaats daarvan heeft het ministerie van economische zaken een subsidieregeling bedacht om te verduurzamen. De EDS (energiebesparing en duurzame energie sportclubs) betekende voor DVS’33, dat de energierekening betaalt via de Stichting Sport Ermelo, een subsidie van vijftien procent op de materiaalkosten. De aanvraag werd in februari 2017 goedgekeurd.

Uit de energiescan van adviesbureau Sportstroom worden acht aanbevelingen doorgevoerd. Ledverlichting op de velden, isolatie, warm water, cv met goed afgestelde cv-installatie, een energiezuinige boiler en slimme pompen die draaien naar energiebehoefte. Verder 160 zonnepanelen op het tribunedak, ledverlichting in het hoofdgebouw met sensorschakeling en een luchtbehandelingskast in het clubhuis voor warme lucht in de kantine. Hier leest u het volledige artikel.