SportDrenthe en SportStroom slaan de handen ineen: alle Drentse verenigingen van het gas af!

Hoogeveen, 4 april 2018 – SportDrenthe en SportStroom gaan duurzaam samenwerken om Drentse sportverenigingen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Vandaag werd de partnerovereenkomst getekend.

Robert den Ouden, Algemeen Bestuurder van SportStroom, is blij met de samenwerking: “Sportverenigingen hebben behoefte aan begeleiding bij het verduurzamen van hun accommodatie. Energie is één van de grootste kostenposten. Daar structureel op besparen, verbetert de toekomstbestendigheid van de vereniging. We werken al jaren samen met SportDrenthe en we doen er vanaf nu nog een schepje boven op. Wat mij betreft helpen we alle Drentse sportverenigingen zo snel mogelijk van het gas af en halveren we hun energieverbruik. SportStroom levert daartoe de benodigde expertise op bouwkundig, financieel en technisch gebied”.

Ook Hans de Lang, directeur van SportDrenthe. is enthousiast over de samenwerking:

“SportStroom is een zeer kundige en prettige partij om mee samen te werken op het gebied van thema’s als duurzaamheid en energie. SportDrenthe is al sinds 1968 actief met het behartigen van de belangen van Drentse sportverenigingen. Energie wordt daarbij een steeds belangrijker thema. Een voorbeeld is het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’: een intensief traject om de Drentse verenigingen daadwerkelijk te helpen investeren in energiebesparende maatregelen”. Meer informatie vindt u hier.

SportStroom werd in 2002 opgericht door 2 sportbestuurders en is door de jaren heen uitgegroeid tot de energiepartner van ruim 3.000 aangesloten sportverenigingen en heeft daarin bewezen expertise opgebouwd.  Of het nu gaat om het in kaart brengen van uw energieverbruik, het uitvoeren van energiebesparende maatregelen en de financiering hiervan, het aanvragen van subsidies, het zelf opwekken van energie, of de inkoop van duurzame energie, Sportstroom inventariseert en adviseert.