SportStroom en KNHB gaan hockeyverenigingen verduurzamen 

Utrecht – SportStroom en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zijn een driejarige samenwerking aangegaan. Hiermee geven beide partijen invulling aan de gezamenlijke ambitie om alle hockeyverenigingen in Nederland te verduurzamen.

De KNHB is overtuigd van de noodzaak ihet verduurzamen van hockeyaccommodaties. Verduurzamen is een maatschappelijke uitdaging waarin de KNHB haar verantwoordelijkheid wil nemen én uitdragen, door een toonaangevende functie te vervullen in het duurzaam ondersteunen van haar verenigingen. Op deze manier levert de KNHB een bijdrage aan de nationale duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 en speelt de bond iop de veranderende eisen en ontwikkelingen rondom sportaccommodaties.  

SportStroom is specialist in het verduurzamen van sportaccommodaties. De organisatie stimuleert verenigingen om met behulp van subsidies tot een plan van aanpak te komen voor energiereductie en de uitvoer daarvan. Verenigingen kunnen via SportStroom een beroep doen op een kosteloos, objectief en deskundig begeleidingstraject in verduurzaming via NOC*NSFEen energiescan is onderdeel van dit programma. 

Een positieve bijdrage aan de maatschappij 

Erik Gerritsen, directeur KNHB is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Het verduurzamen van hockeyverenigingen is een van onze prioriteiten voor de komende jaren. Met hockey willen we landelijk, maar vooral ook lokaal een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, dragen wij als hockeysport een steentje bij. Wij zijn buitengewoon blij dat we onze strategische ambitie samen met SportStroom gaan realiseren.“ 

Robert den Oudendirecteur SportStroom: “Ruim zeventien jaar spannen wij ons in voor het verduurzamen van hockeyverenigingen. Met deze samenwerking krijgen we nóg meer de kans onze kennis te delen en hockeyverenigingen toekomstbestendiger te maken. Zodoende kunnen we – in de geest van onze oprichter – het verschil maken voor de toekomst!  

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Verenigingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de nieuwe samenwerking tussen de KNHB en SportStroom, kunnen contact opnemen met Robert den Ouden, directeur van SportStroom, via robertdenouden@sportstroom.nl.

Foto gemaakt door Bart Scheulderman