VV Rottevalle schakelt over op led-verlichting

ROTTEVALLE - Voetbalvereniging Rottevalle heeft de halogeenlampen rond het sportveld vervangen door led-verlichting.

In de zomer van 2018 liet de gemeente Smallingerland de toplaag van het kunstgrasveld vervangen. Deze toplaag met een langere vezel dan de vorige werd ook niet meer ingestrooid met rubbergranulaat van autobanden maar met groene balletjes van kunststof. Om het kunstgrasveld te optimaliseren heeft de vereniging nu zelf het initiatief genomen om de veldverlichting te verduurzamen en energiezuiniger te maken. Hiervoor zijn vorige week de 8 armaturen met halogeenlampen vervangen door in totaal 32 lampen met ledverlichting.

Voordeel hiervan is naast de duurzaamheid en het lagere energieverbruik ook de mogelijkheid ieder armatuur beter uit te richten, zodat er geen donkere schaduwplekken meer op het veld zijn te ontdekken. Bovendien kan de nieuwe verlichting in verschillende gradaties gebruikt worden. Zo is het tijdens trainingen vaak meer dan genoeg om op 70 procent van de totale capaciteit te verlichten. Bij lichtwedstrijden wordt opgeschakeld naar het maximale.

De eerste ervaringen van zowel trainers als spelers zijn zeer positief en dus heeft de vv Rottevalle weer een belangrijke stap gezet in het optimaliseren van haar accommodatie.

Bron: Drachtster Courant