In gebruik name SportStroom Zonnecentrale op de Reeweghal in Dordrecht

Vandaag is een feestelijke dag voor de gebruikers van de Reeweghal in Dordrecht: de fonkelnieuwe zonnecentrale wordt officieel in gebruik genomen!

De achterliggende maanden is – ondanks de sportieve lockdown – hard gewerkt op en rond de Reeweghal: er werden maar liefst 726 zonnepanelen geplaatst, goed voor een totale jaarproductie van ongeveer 245.000 kWh. opgewekte zonnestroom per jaar. Daarmee is de Reeweghal direct energieneutraal: alle benodigde stroom wordt hiermee op het eigen dak opgewekt.

Penningmeester Kees de Pee van Stichting Overdekte Accommodatie Reeweg is in zijn nopjes: “We maken al serieus werk van het verduurzamen van onze accommodatie. Met het plaatsen van deze zonnepanelen zetten we de laatste definitieve stap en realiseren wij onze ambitie, namelijk de 1e energie neutrale atletiekhal van Nederland. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met SportStroom en haar installateur De Zonnefabriek: zij hebben ons stap voor stap begeleid met het juiste verhaal om tot dit prachtige resultaat te komen. Ook financieel hebben we hier voordeel bij waarmee wij onze exploitatie op een duurzame manier kunnen verbeteren.

SportStroom kreeg het vertrouwen om dit project te realiseren en is tevens verantwoordelijk voor de financiering van het geheel. Algemeen Directeur Robert den Ouden: “het bijzonder aan dit project is dat het werkelijk win-win is: de gebruikers van de Reeweghal verbeteren hun exploitatie terwijl wij als SportStroom de duurzame energie die over is kunnen inzetten om elders in Dordrecht andere sportverenigingen te verduurzamen”.

De installatie werkzaamheden werden uitgevoerd door De Zonnefabriek, al jaren de vaste partner van SportStroom in grote zonnestroomprojecten.

Heeft de stichting nog iets te wensen na vandaag? Kees de Pee, lachend: reken maar, we zijn nog niet klaar. De volgende stap is het vervangen van de conventionele verlichting in de sporthal door LED-halverlichting. Daarmee gaan we de volgende grote besparing realiseren.”