fbpx
Sluit ×

NEStore warmteaccu

De NEStore warmteaccu

De NEStore warmteaccu is een nieuw warmteopslagsysteem waarmee uw vereniging de productie van het douchewater verduurzaamt en betaalbaar houdt.

NEStore is een innovatieve warmteaccu met een zeer hoge isolatiewaarde en zeer grote opslagcapaciteit. Hierdoor is het mogelijk om voor meerdere dagen energie op te slaan. Dit stelt gebruikers in staat om op het meest duurzame en goedkoopste moment energie op te slaan en te gebruiken op het moment dat men het nodig heeft.

De NEStore maakt gebruik van een gepatenteerde, slechts 3 cm dunne, vacuümisolatie en een innovatief design dat het aantal warmtebruggen minimaliseert. Deze combinatie zorgt ervoor dat het systeem het stilstandsverlies minimaliseert tot 1% per dag (0,17kWh). Vanwege de extreem goede isolatie is het mogelijk om het water naar hogere temperatuur te verwarmen, zonder dat dit gepaard gaat met hoge energieverliezen. Het water in de NEStore wordt tot 110º C. opgewarmd.

De hogere temperatuur en dunne isolatie zorgt ervoor dat er 6 tot 8 keer meer energie in hetzelfde systeemvolume kan worden opgeslagen in vergelijking met een conventionele boiler. De NEStore van 200 liter bevat volledig opgeladen 30kWh. aan energie, het systeem kan 1.000 liter warm tapwater leveren (40ºC).

Door de hoge capaciteit kan de NEStore voor meerdere dagen warm water opslaan. Daardoor wordt het mogelijk om de opslag van energie te combineren met de productie van bijvoorbeeld uw zonnepanelen, dus op het meest duurzame (= goedkoopste!) moment het water verwarmen.

Daarmee zet u uw eigen zonnestroomproductie zinvol en efficiënt in, zelfs op momenten dat er niemand op de vereniging aanwezig is. U voorkomt dat u stroom teruglevert aan het net, maar gebruikt het onder eigen dak.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over dit innovatie warmteopslagsysteem NEStore!

NEStore buffervat

Meer weten over het duurzaam aanmaken van warm water?

Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen
Meer weten over het duurzaam aanmaken van warm water?Contact opnemen