fbpx
Sluit ×

Subsidie SDE+

Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Als uw vereniging beschikt over een grootverbruik aansluiting (> 3*80 Ampère) mag u opgewekte zonnestroom niet salderen met ingekochte stroom bij uw energieleverancier. Voor de wet wordt u aangemerkt als energieproducent. Om dit nadeel te compenseren is er voor grootverbruikers de SDE+ productiesubsidie. Deze subsidie biedt uw vereniging 15 jaar lang (!) een vaste vergoeding per opgewekte kWh. bovenop de terugleververgoeding die u met uw energieleverancier afspreekt. Zonder deze subsidie is als grootverbruiker investeren in het plaatsen van zonnepanelen niet rendabel.

De SDE+ kent nog één openstellingsronde: 16 maart – 2 april. Dit is tevens de laatste SDE+ ronde. De SDE+ wordt namelijk vervangen door de SDE++ regeling.

SportStroom kan voor uw sportvereniging of stichting deze subsidieregeling voorbereiden en aanvragen. Dit betekent dat we in overleg met u bepalen in welke ronde we inschrijven en voor welk subsidiebedrag u het beste kunt inschrijven. Vervolgens vragen we de subsidie voor u aan. Na toekenning van de subsidie dient u binnen 1 jaar te beginnen met het produceren van zonnestroom.

Onze energiecoaches ondersteunen u graag, neem gerust contact met ons op!

Meer weten over SDE+?

SportStroom ondersteunt u graag bij het in kaart brengen van de mogelijkheden voor uw vereniging.

Contact met SportStroom
Meer weten over SDE+?Contact met SportStroom